Spoločná fiškálna politika ako predpoklad ďalšieho fungovania hospodárskej a menovej únie - Líšková, Barbara
Súčasná situácia je výsledkom problému, ktorý pramení v súkromných stratách a fiškálnej uvoľnenosti, ktorej nedisciplinovanosť môže spôsobiť vážne sociálne napätie ako aj ohrozenie celej menovej únie. Myšlienka harmonizácie fiškálnych politík a vytvorenie bankovej únie by mohla byť riešením dlhovej, menovej, bankovej a systémovej krízy Hospodárskej a menovej únie, ale aj celej Európskej únie. Pakt euro plus, Nová reforma Paktu stability a rastu, six pack. Banková únia.