Vymedzenie charakteru globálnej krízy z pohľadu vybraných ekonomických teórií - Slušná, Ľubica
Porovnanie vybraných ekonomických teórií z hľadiska ich pohľadu na príčiny vzniku kríz a prepojenie na súčasnú globálnu krízu. Globálna kríza ukázala, že je potrebné prehodnotiť štandardné ekonomické teórie, prípadne vytvoriť novú paradigmu, ktorá by odrážala súčasnú zložitú, dynamickú a globalizovanú ekonomickú realitu.