Environmentálne technológie a environmentálny marketing podporujú trvalo udržateľný rozvoj - Balhar, Vítězslav, Jr
Globálne environmentálne problémy. Environmentálne technológie a ich prínos k trvalo udržateľnému rozvoju. Environmentálny marketing. Environmentálna stopa ľudstva. Požiadavka hospodárne využívať prírodné zdroje, chrániť bohatstvo prírody, produkovať čo najmenej odpadov a celkovo ovplyvňovať správanie ľudí.