Interkultúrna komunikácia v medzinárodnom podnikaní firiem - Šášiková, Mária
Potreba interkultúrnej komunikácie a znalosti interkultúrnych štandardov v súčasnom globalizujúcom sa prostredí. Najnovšie postrehy pre oblasť interkulturality podľa Geerta Hofstedeho. Komunikačné odlišnosti vo vybraných národných kultúrach. Pre názornosť v rámci príspevku sú predložené prípadové štúdie z medzinárodne pôsobiacich spoločností, v ktorých museli byť riešené strety v multikultúrnom prostredí a ich následné riešenie.