Medzinárodná námorná nákladná preprava v období finančno-hospodárskej krízy - Pásztorová, Janka, 1960-
Problematika námornej prepravy, vymedzenie jej špecifických vlastností, postavenia a významnosti v rámci medzinárodného prepravného trhu a obchodu. Zmeny tovarových tokov v medzinárodnom obchode vplyvom finančno-hospodárskej krízy.