Príjmové nerovnosti a zdravie obyvateľstva - Tkáč, Miroslav, 1987-
Zdravie je jedným z najdôležitejších prvkov kvalitného života. Identifikácia kľúčových determinantov zdravia je preto nevyhnutná pre ďalší rozvoj ľudskej spoločnosti v prostredí nízkeho tempa ekonomického rastu, rastúcich príjmových nerovností a obmedzovania vládnych výdavkov. Príspevok sa zameriava na zistenie a popísanie vzťahu medzi hrubým domácim produktom, úrovňou príjmových nerovností a zdravotným stavom populácie rozvinutých krajín. Giniho koeficient.