Absorpčná kapacita znalosti v kultúre organizácie - Bízik, Michal
Využívanie znalostí v kultúre organizácie. Úspešné organizácie sa spoliehajú na výnimočnosť produktov a služieb umiestnených na trhu, pri ktorých konkurencia musí vynakladať veľké úsilie, aby sa k takýmto vlastnostiam produktov aspoň priblížila. Na pozadí úspešnosti organizácie sa však nachádza práca ľudí, ktorá je ovplyvňovaná rôznymi negatívnymi a pozitívnymi faktormi. Tie negatívne sa musí organizácia snažiť odstrániť. Pre efektívne odstránenie jej môže slúžiť aj zameranie sa na absorpčnú kapacitu znalostí aplikovanej v kultúre organizácie.