Inovatívne formy zamestnania mladých ľudí v čase globálnej krízy - Ondrejička, Vladimír
Súčasná finančná kríza a jej negatívny dopad na trh práce ohrozuje špecifické skupiny, ktoré už v minulosti vykazovali vysoké miery nezamestnanosti. Ide hlavne o osoby nad 50 rokov, a mladých ľudí/absolventov stredných a vysokých škôl, ktorí ešte len vstupujú na trh práce bez akýchkoľvek pracovných zručností a návykov. Rozvoj informačno-komunikačných prostriedkov a technológií, a ich rozšírenie ako bežného pracovného nástroja otvárajú nové možnosti pre aplikáciu inovatívnych foriem práce, ktoré uľahčia špecifickej skupine mladých ľudí ich vstup a uplatnenie na trhu práce. Základným predstaviteľom týchto inovatívnych foriem je mikropráca.