Vybrané riziká degradácie životného prostredia v 21. storočí - Černota, Mikuláš, 1979-
Autor sa venuje problematike prírodných zdrojov a stupni ich poškodenia a následného vzniku migrácie obyvateľstva. Klimatické zmeny, environmentálne zmeny. Degradácia životného prostredia - topenie ľadovcov, zvyšovanie hladiny mora, odlesňovanie.