Postavenie štátov BRICS v globálnej mocenskej hierarchii - Draková, Silvia
Analýza súčasného postavenie štátov BRICS v globálnej mocenskej hierarchii s úmyslom rozšíriť teoretické úvahy o skutočnej moci týchto štátov. Model presunu moci. Kompozitný index potenciálu štátu. Komplexný index národnej moci. Index moci zavedený modelovacím systémom International Futures. Štáty BRIC je možné zaradiť medzi desať najmocnejších štátov sveta, prognóza vývoja moci štátov do roku 2100.