Klasický monetárny model - Horvát, Peter
Odvodenie neoklasického modelu malej otvorenej ekonomiky. Tento druh modelov môže poslúžiť ako východiskový model a zdroj poznatkov pri porovnávaní s omnoho zložitejšími druhmi DSGE modelov. Tento model, po správnej kalibrácii, je vhodný na skúmanie reakcií hlavných ekonomických ukazovateľov, na šoky v domácej aj zahraničnej ekonomike.