Stabilizačné efekty veľkosti vlády - Boór, Matej, 1988-
Príspevok sa zaoberá prehľadom štúdií v časovej nadväznosti, ktoré sa zaoberali skúmaním vzťahu medzi veľkosťou vlády a cyklickými výkyvmi v ekonomike. Jednotliví autori sú rozdelení do dvoch skupín. Prvá skupina sa prikláňa k myšlienke existencie negatívnej korelácie medzi veľkosťou vlády a fluktuáciou produktu a druhá skupina ju odmieta, resp. zavrhuje. Na záver príspevku sú prezentované možné smery, ktorými sa výskum v danej oblasti ekonómie môže uberať v budúcnosti.