Model hry s obmedzenými zdrojmi - Oliva, Tomáš
Model hry s obmedzenými zdrojmi slúžil pôvodne na modelovanie vývoja populácie zvierat jedného druhu. Cieľom výskumu v biológii bolo zistiť evolučne stabilné stratégie. Podobným spôsobom sa dajú modelovať aj ekonomické konflikty firiem, ktoré zápasia o obmedzené zdroje. Jastrab a holubica.