Poissonovo rozdelenie v aktuárstve - Simanová, Barbora
Poissonovo rozdelenie má pre svoje vlastnosti uplatnenie nielen v popísaní počtu škôd, ale v kombinácii s inými rozdeleniami jednak spresní náhodnú premennú, ktorou sa riadi počet škôd, ale je nepostrádateľným modelom pre vyjadrenie celkovej škody za jednu časovú periódu.