Vstup Ruska do WTO – výhody a nevýhody pre ruskú ekonomiku - Lipková, Ľudmila
Vstup Ruska do Svetovej obchodnej organizácie (WTO), a to hlavne s ohľadom na jeho výhody a nevýhody pre krajinu. Stručná charakteristika ekonomiky Ruska. Analýza zahraničného obchodu krajiny a reštrikcie v obchode s členskými štátmi WTO. Znevýhodnené aj zvýhodnené odvetvia v procese začlenenia krajiny do WTO. Vplyv liberalizácie exportu a importu na makroekonomické ukazovatele Ruska a očakávaný vývoj ruskej ekonomiky v nových podmienkach.