Analýza cyklov pri pôsobení vládneho sektora - Feješ, Martin
Analýza cyklického vlnenia jednotlivých premenných modelu pri využití znalosti diferenčných rovníc. Skúmanie zmien v správaní cyklov premenných modelu a ich konvergencie k rovnováhe. Predpokladá sa, že vládny sektor ovplyvňuje ekonomický vývoj proticyklicky, pričom autor kladie dôraz na dôležitosť správneho načasovania politiky. Oneskorené proticyklické opatrenia zo strany vlády (resp. výdavky vlády) môžu mať nežiaduce dôsledky pre ekonomický cyklus a ekonomickú rovnováhu.