Posun od kvantity ku kvalite pri meraní ekonomického rastu pre lepšiu hospodársku politiku - Vondrová, Andrea, 1987-
Dôležitosť skúmania ekonomického rastu krajiny z jeho kvantitatívnej ale aj kvalitatívnej stránky. HDP - jednorozmerný kvantitatívny makroekonomický ukazovateľ, ktorý nezohľadňuje sociálne, environmentálne ani regionálne aspekty rozvoja spoločnosti. V súčasnosti vytvorený index Better life, ktorý má potenciál na doplnenie HDP ako kvalitatívne meradlo ekonomického pokroku. Oblasti pre meranie blahobytu a pokroku. Better life index - údaje v SR a OECD.