Klasický monetárny model Slovenska - Horvát, Peter
Klasický monetárny model malej otvorenej ekonomiky Slovenska - prezentácia. Charakteristickými črtami klasických monetárnych modelov sú dokonale konkurenčné trhy a flexibilné prispôsobovanie sa miezd a cien. Napriek tomu, že vierohodnosť týchto predpokladov bola vyvrátená pomocou empirických dôkazov, stále dokážu poskytnúť užitočné informácie o správaní sa ekonomiky.