Nato, Balkán a verejná diplomacia - Meričková, Laura
Analýza vnímania organizácie NATO na Balkáne a objasňuje rozdiely medzi štátmi. Poznatky teórie konštruktivizmu a odborníkov, ktorí vysvetľujú, že negatívne postoje k NATO sa menia k pozitívnemu vďaka dlhoročnej prítomnosti organizácie a EÚ na Balkáne.