Fúzie a akvizície v regióne stredná a východná Európa - Kubričanová, Elena
Významné postavenie fúzií a akvizícií v súčasnej trhovej ekonomike. Príspevok vyzdvihuje fúzie a akvizície ako dôležité nástroje finančného riadenia podnikov so zameraním na maximalizáciu trhovej hodnoty podniku, ako hlavný cieľ podnikateľskej činnosti. Upozorňuje na rastúci význam regiónu stredná a východná Európa na trhu fúzií a akvizícií, zobrazuje ich doterajší vývoj a vyhliadky do budúcnosti. Záujem venuje predovšetkým akvizičnému trhu na Slovensku.