Monetárna politika USA a pasca likvidity - Ochotnický, Andrej, 1978-
Stručný ucelený pohľad na monetárnu politiku USA od obdobia rozpadu Bretton-woodskeho systému po súčasnosť a jej vplyv a spolupôsobenie na vývoj základných makroekonomických ukazovateľov. Príspevok chce dať odpoveď na to, či naozaj existujú momentálne skutočné predpoklady na to, aby sa svet, ale najmä USA opäť dostali do obdobia vysokej inflácie.