Zostavenie konsolidovanej účtovnej závierky podľa novely IFRS 10 - Tumpach, Miloš, 1970-
Jednou zo základných funkcií účtovníctva je poskytovanie reálnych informácií o finančnej situácii a ekonomických výsledkov podniku. Pretože v mnohých prípadoch môžu byť tieto informácie skreslené tým, že podnik prevedie majetok, záväzky, či zisk alebo stratu na iný, právne samostatný subjekt, ktorý však pôvodný podnik, "de facto" ovláda, bolo výsledkom vytvorenie koncepcie konsolidovanej účtovnej závierky, v ktorej by sa tieto problémy účinne eliminovali.