Vybrané otázky regulácie finančného trhu v EÚ a USA - Klimiková, Mária
Reforma regulácie a dohľadu nad finančným sektorom v Európskej únii. Medzinárodná spolupráca v oblasti dohľadu, Európsky systém finančného dohľadu (ESFS). Európsky výbor pre systémové riziká (ESRB). Európsky orgán pre bankovníctvo (EBA). Európsky orgán pre poisťovníctvo a dôchodkové poistenie zamestnancov (EIOPA). Európsky orgán pre cenné papiere a trhy (ESMA). Reforma regulatórnych pravidiel v USA.