Stratégia multi-brand v rôznych odvetviach - Smolková, Marína
Stratégia multi-brand, teda stratégia viacerých značiek v produktovom portfóliu spoločnosti, je jedným zo spôsobov rastu spoločnosti. Je využívaná najmä v segmente FMCG a pre spoločnosť môže znamenať manažovanie aj niekoľkých desiatok značiek s cieľom maximalizovať svoj trhový podiel. Stratégia multi-brand môže byť tiež odpoveďou na otázku ako segmentovať trh alebo ako zabrániť vstupu konkurenta na trh. Vďaka svojej variabilite a mnohým výhodám je intenzívne využívaná naprieč mnohými sektormi, od potravinového, drogistického, lekárnického až po automobilový priemysel, či dokonca bankovníctvo.