Uznávanie kvalifikácie pre výkon slobodných povolaní - Soósová, Veronika
Príspevok je zameraný na problematiku uznávania odborných kvalifikácií pre výkon slobodných povolaní v SR, ktorého základom je akceptácia komunitárneho práva EU, podľa ktorého sa posudzujú doklady o vzdelaní, a jeho uplatnenie nastáva len vtedy, ak je príslušná odborná činnosť v hostiteľskom štáte regulovaná. Vymedzuje základné pojmy, týkajúce sa danej problematiky, a z hľadiska komunitárneho práva približuje najmä problematiku automatického uznávania kvalifikácií, ktorá sa týka práve niektorých slobodných povolaní.