Modelovanie externej nerovnováhy v krajinách eurozóny - Vojtková, Mária
Opis vzniku externých nerovnováh medzi jednotlivými členskými štátmi jednotnej menovej oblasti Eurozóny v čase pred súčasnou finančnou a dlhovou krízou. Prehĺbenie rozdielov medzi jednotlivými členskými krajinami v oblasti bežného účtu platobnej bilancie. Možné spôsoby ekonomického modelovania vznikajúcich nerovnováh na bežnom účte platobnej bilancie.