Stratégia duševného vlastníctva ako nástroj konkurencieschopnosti - Gubová, Klaudia, 1986-
V súčasnom globalizovanom svete už nestačí využívať len tradičné hmotné zdroje. Dôraz sa kladie na nehmotné aktíva, ktoré sa podieľajú čoraz väčšej miere na tvorbe produktov. Ide o prechod od industriálnej k znalostnej spoločnosti. Je to spôsob ako sa spoločnosti môžu dostať na náročnejšie trhy so silnou konkurenciou. Dôležitým predpokladom úspešného pôsobenia spoločností na trhu je prepojenie stratégie duševného vlastníctva s obchodnou stratégiou spoločnosti.