Praktická aplikácia ukazovateľa EVA v slovenských podnikoch - Šrenkel, Ľudovít
Ukazovateľ EVA obohacuje finančnú analýzu tým, že poskytuje odpoveď na otázku, či je podnik schopný dosahovať také výnosy z kapitálu, ktoré by prevýšili náklady na vlastný a cudzí kapitál. Na príklade dvoch fiktívnych spoločností je poukázané, akým spôsobom je možné postupovať pri kvantifikácii ukazovateľa EVA v slovenskom prostredí.