Globálne trendy 2030 - Škvrnda, František
Globálne trendy 2030 z pohľadu analytikov spravodajskej komunity USA. Západný pohľad na svet ako jediný prijateľný. Atlantizmus ako bezalternatívnosť západnej liberálnej demokracie. Štyri megatrendy. Scenáre vývoja. Nevyhnutnosť multipolarity a nástojčivé otázky.