Stock v slovenskej pálenke - Haluza, Ivan
Odkúpenie drietomského liehovaru Imperator českou spoločnosťou Stock Plzeň-Božkov. Zrod plánov vstupu Stocku do slovenskej výroby liehovín v centrále amerického investičného fondu Oaktree. Cieľ amerického investičného fondu - postupnými akvizíciami vytvoriť v regióne strednej a východnej Európy najväčšie liehovarnícke zoskupenie. Čistý šít slovenského podniku. Skladba výroby ako hlavná devíza slovenského Imperatora. Drietomská likérka - druhý najsilnejší výrobca ovocných destilátov v SR. Vysoký podiel značkových produktov.