Motivace lidského chování - vývoj a přehled základních pojetí - Chýlová, Hana
Multidisciplinárny pohľad na motiváciu. Metodologické problémy a otázky spojené so štúdiom motivácie. Filozofické, fyziologické a biologické prístupy. Behavioaralizmus a behavioristické prístupy k motivácii.