Organizovanie - riadiaci nástroj manažéra - Hrašková, Dagmar
Organizovanie v podnikovom manažmente - cieľavedomá činnosť pre plnenie určitých zámerov organizácie. K týmto cieľom patrí - dosiahnutie a udržanie významnej pozície podniku na trhu, uspokojovanie požiadaviek zákazníkov, odolávanie tlaku konkurencie, zaistenie optimálneho využívania potrebných zdrojov. Organizačná diferenciácia podnikov. Tradičné organizačné štruktúry.