Síla velkých podniků je v jejich politické moci - Urban, Jan
Veľké podniky a ilúzia úspor, synergií a inovácií. Ťažkopádnosť veľkých korporácií. Prístup veľkých podnikov k politickým a mediálnym kruhom, prostredníctvom ktorých ovplyvňujú exekutívne, legislatívne či regulatórne rozhodnutia. Rastúci vplyv oligopolov. Možnosti riešenia. Decentralizovaný hospodársky systém tvorený sieťami menších, vzájomne prepojených firiem.