Marxistická filozofia v Maďarsku po roku 1945 - Mészáros, Ondrej
Premeny marxistickej filozofie v Maďarsku po roku 1945, najprv cez jej dejinný pohyb, potom cez tvorbu jej najznámejších predstaviteľov. Prezentácia diela Gy. Lukácsa, osobností tzv. budapeštianskej školy (Á. Heller, F. Fehér, M. Vajda), „marxológie” F. Tőkeiho a pokus É. Ancsel o antropológiu.