Formovanie interkultúrnej kompetencie v cudzojazyčnej edukácii - Kokošková, Silvia
Európske prostredie kladie stále vyššie nároky nielen na jazykovú, ale aj na interkultúrnu kompetenciu študentov. V procese cudzojazyčného vzdelávania je preto nutné formovanie oboch kompetencií tak, aby študenti získali okrem jazykových zručností aj určitý stupeň tolerancie voči cudzím kultúram. Tento cieľ je možné dosiahnuť prostredníctvom interkultúrneho vyučovania a s využitím nových médií (internet, videoprojekcie) a aktivizujúcich didaktických metód (internetové projekty, digitálne etnografické projekty).