Inšpiratívne oblasti hospodárskej politky švédskeho modelu sociálneho štátu - Blašková, Mária
Nový švédsky model štátu blahobytu, ktorý obsahuje prehodnotenie niektorých pilierov tradičného modelu. Makroekonomické údaje, najmä štatistické prehľady členských štátov Európskej únie. Porovnanie fungujúceho a nefungujúceho sociálneho štátu s poukázaním na značné rozdiely medzi nimi.