Francúzi uviazli v africkom piesku - Pressburg, Adrian Peter
Vojenská operácia francúzskeho prezidenta F. Hollande-a na potlačenie islamistických povstalcov v Mali. Mali - umelý štátny útvar vytvorený po rozpade francúzskych koloniálnych dŕžav. Nepokoje islamistov v Mali. Neangažovanie NATO v operácii v Mali. Francúzske regionálne a americké globálne záujmy v Mali. Záujem o suroviny a energonosiče. Globálny protihráč USA v súperení o africké suroviny a energonosiče - Čína.