Sociálno-právne postavenie prijímateľov sociálnych služieb na lokálnej úrovni - Žofčinová, Vladimíra
Príspevok sa zaoberá sociálnymi službami na Slovensku, ktoré zďaleka nepokrývajú potrebu obyvateľov na lokálnej úrovni a dlhodobo čelia nerovnomernému rozdeleniu a nedostatku finančných zdrojov. Podmienky existencie a fungovania týchto dôležitých služieb sa neustále menia so zmenami politických subjektov na čele vlády a s presadzovaním rôznych záujmov zainteresovaných strán. Nevyhnutnou podmienkou existencie zariadení sociálnych služieb je správne nastavený manažment, dostatok zdrojov a efektívnosť ekonomiky zariadení sociálnych služieb. Kompetencie obcí pri poskytovaní sociálnych služieb a problémové otázky s tým súvisiace.