Historická kultúrna krajina a jej problémy na príklade podmalokarpatského regiónu - Hanušin, Ján
Kultúrna krajina je predmetom výskumu geografie, krajinnej ekológie, architektúry, archeológie, histórie, etnológie. Čo je (historická) kultúrna krajina?