Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb za rok 2012 - Pohlod, Jozef
Daňové priznanie je povinný podať každý daňovník, ktorému vznikla daňová povinnosť podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. alebo ten daňovník, ktorého na podanie daňového priznania vyzve správca dane. Daňová povinnosť vznikne daňovníkovi z titulu dosahovania príjmov z výkonu jeho činnosti alebo s titulu nakladania s jeho majetkom, pretože uvedené príjmy sú predmetom dane. Ilustračné príklady.