Korupčný škandál otriasol krajinou - Barrera, Gemma Saura
V čase uťahovania opaskov v mene stabilizácie verejného rozpočtu Španieli nie sú ochotní tolerovať korupciu politikov. 31. januára najväčší denník v krajine EL País zverejnil časti údajných tajných účtov, ktoré si vlastnoručne viedol bývalý pokladník pravicovej Ľudovej strany Luís Bárcenas. Prípad v súčasnosti vyšetruje prokuratúra. Korupčný škandál siaha až k premiérovi Marianovi Rajoyovi.