Dve dekády slovensko-maďarských vzťahov: hľadanie nového začiatku - Strážay, Tomáš
Sumarizácia vzťahov medzi Slovenskou republikou a Maďarskom. Vznik Slovenskej republiky v r. 1993 - kvalitatívne nový začiatok. Podpis Základnej zmluvy medzi Slovenskom a Maďarskom. Zmena vlády na Slovensku v roku 1998. Otázniky nad vývojom po voľbách v roku 2006. Rok 2010 a zmena kultúry komunikácie.