Zahraničná politika Spolkovej republiky Nemecko od roku 2005 - Prociková, Júlia
Zahraničná politika Nemecka, ktorej ústrednými myšlienkami sú internacionalizmus, ochrana ľudských práv a slobôd a zachovanie mieru. Analýza teoretických východísk nemeckej zahraničnej politiky a podrobnejšie mapovanie zahraničnej politiky od roku 2005, kedy sa vlády ujala prvá žena v nemeckej histórii, Angela Merkelová.