Vybrané psychologicko-sociologické souvislosti cestování - Šípek, Jiří
Široké spektrum poznávania sveta. Emočná a kognitívna stránka poznávania sveta. Vzťah domova a cestovania. Genius loci - duch miesta. Motivácie k poznávaniu sveta. Multikulturálny aspekt poznávaného sveta.