Zamestnanecká participácia a jej formy v minulej a súčasnej Európskej hospodárskej praxi - Sekerák, Marián
Tri európske koncepcie zamestnaneckej participácie: nemecká kodeterminácia, baskická kooperatíva Mondragón a európske zamestnanecké rady. Opís ich historického vývoja, základné charakteristiky a princípy, podľa ktorých fungujú. Hlavné body kritiky, ktoré sú voči týmto participačným schémam vznášané.