Environmentalistika cestovního ruchu - Pásková, Martina
Význam životného prostredia pre cestovný ruch. Vplyvy cestovného ruchu na životné prostredie. Kauzálny model pôsobenia cestovného ruchu. Vplyv cestovného ruchu na zložky prírodného prostredia. Vplyv cestovného ruchu na sociokultúrne prostredie. Únosná kapacita územia. Životný cyklus destinácie. Environmentálne inovatívne formy cestovného ruchu. Výskum a výučba environmentalistiky cestovného ruchu.