Motivace k účasti na aktivitách temného cestovního ruchu - Navrátil, Josef
Úvod do problematiky temného cestovného ruchu. Cestovanie s cieľom navštíviť miesta, ktoré sú spojené s prezentáciou ľudskej smrti a utrpenia. Štyri typy temnej turistiky. Výsledky dotazníkového prieskumu v Juhočeskom a Plzenskom kraji, ktorého cieľom bolo identifikovať rôzne motívy účastníkov cestovného ruchu k návšteve miest a atraktivít cestovného ruchu, ktoré sú nejakým spôsobom spojené s prítomnosťou smrti.