Russkaja regionaľnaja civilizacija? - Raneta, Leonid, 1982-
Otázky týkajúce sa charakteristických čŕt a úlohy ruskej civilizácie vo vzťahu k druhým regionálnym civilizáciám. Globálny historický pohľad. Polyetnická civilizácia.