Celostné prístupy (pohľady) na utváranie sociálneho štátu (spoločnosti) - Porvazník, Ján
Doterajší vývoj ľudskej spoločnosti a súčasná situácia vo svete. Súčasné problémy sveta. Postavenie politikov a vlastníkov nadnárodných korporácií v súčasnosti. Nezamestnanosť - sociálna situácia občanov. Stabilita a rovnovážny stav spoločnosti. Celostný manažment a prístup pri riešení súčasných sociálnych problémov.