Miesto európskej histórie vo výučbe cudzích jazykov a interkultúrnej komunikácie - Maier, Tomas, 1965-
Analýza učebnice - Korene európskej civilizácie, ktorá sa zaoberá koreňmi európskej civilizácie od antiky až do dnešných čias. Postihuje prakticky celý dejinný vývoj Európy a študentom poskytuje prehľad dejín európskej civilizácie. Motivácia, ktorá viedla k vytvoreniu takéhoto učebného materiálu, ako aj spôsob výberu, radenia a spracovania jednotlivých tém.